Voordelen

Regie bij de patiënt
Door middel van componentenkeuze biedt u patiënten optimale keuzevrijheid in de warme maaltijd. Patiënten kiezen dagelijksuit verschillende maaltijdcomponenten en stellen hiermee hun eigen maaltijd samen. Ook de portiegrootte kan door de patiënt bepaald worden. Dit betekent daadwerkelijk regie bij de patiënt.
Korte besteltijd
Bij componentenkeuze wordt gewerkt met een aantal vaste koelverse maaltijdcomponenten die altijd op voorraad zijn. De maaltijd hoeft alleen nog maar geportioneerd en geregeneerd te worden. Dit maakt het mogelijk een korte tijd tussen bestellen en serveren te hanteren.

Minimale voedselverspilling
Groot voordeel van deze maaltijdoplossing is dat voedselverspilling sterk verminderd kan worden. Door dagelijkse levering is een minimale voorraad noodzakelijk. Daar komt bij dat de koelverse maaltijdcomponenten een houdbaarheid van 8 dagen hebben. Ook verspilling aan het bed, omdat de patiënt zijn bord niet leeg eet, wordt verminderd doordat de patient zelf zijn portiegrootte kan kiezen.
Praktijkvoorbeeld MST
Ondersteuning en ICT

Voor een extra gastvrijheidsbeleving en efficiente voedingsadministratie adviseren wij onze klanten de maaltijdoplossing aan te bieden in combinatie met een tabletapplicatie voor zowel medewerkers als patiënten. Hierdoor kunt u het complete proces, van bestellen tot de voedingsadministratie volledig automatiseren. Dit bespaart medewerkers veel tijd en vergroot patiënttevredenheid.
Huuskes ondersteunt ziekenhuizen in dergelijke applicaties door middel van CuliCart Hospitality. Wij zijn gespecialiseerd in de inrichting en het beheer van CuliCart.