U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Eigen aardappelveld in Dronten

De aardappel is een populair onderdeel van onze maaltijden. Er zijn meer dan 600 gerechten waarin aardappelen worden verwerkt. Graag laten we zien waar deze alleskunner vandaan komt en hoe wij aardappelen verwerken in de meest gezonde en lekkere gerechten.

 

 

De lekkere knollen groeien heel goed in ons klimaat en we zijn er dol op! Gemiddeld eten we elk jaar 81 kilo aardappelen per persoon. Dat is ongeveer twee winkelwagens vol. Er worden veel meer aardappelen geoogst dan we op kunnen eten. Daarom worden er ook veel aardappelen verkocht aan andere landen.

 

 

 

Verse oogst 

Wanneer de aardappelen in de grond worden gestopt (gepoot), komt het proces onder de grond in werking. Aan de pootaardappel komen kiemen en aan die kiemen groeien knollen. Dit worden vervolgens aardappelen. Aan de aardappelplanten is te zien wanneer de aardappel oogstklaar is. Het loof van de aardappelen die oogstklaar zijn, wordt namelijk geel en sterft binnen een paar weken af.

Vanaf de oogst worden de aardappelen gesorteerd. Hierna worden ze bij het snijbedrijf gewassen, gesneden en verpakt. Klaar om naar Huuskes te gaan!

“Gemiddeld eten we elk jaar 81 kilo aardappelen per persoon. Dat is ongeveer twee winkelwagens vol.”
Anton Riezebos, mede-eigenaar van Polder Potato BV
Meer dan 600 maaltijden

 

In onze keuken in Winschoten wordt een deel van de aardappelen gestoomd. Onze koks in Enschede maken er vervolgens verschillende gerechten van. Van aardappelpuree tot de heerlijke stamppotten in verschillende afleidingen.