NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Nieuwe receptenmodule in Eten & Zo App

11-7-2022
Nieuws
Kleinschalige zorg

Sinds vorige week heeft de Eten & Zo App een nieuwe receptenmodule. Daar staan veel makkelijke en gezonde recepten in die geschikt zijn voor kleinschalige woongroepen. Deze recepten zijn speciaal ontwikkeld om koken op de afdeling te stimuleren en om afdelingen te voorzien van gemak en inspiratie.

Paragraph image

Vers koken steeds populairder

Steeds meer afdelingen koken zelf met verse producten. Dit draagt niet alleen bij aan de beleving rondom eten en drinken op de afdeling, maar biedt ook mogelijkheden voor cliëntenparticipatie. Cliënten kunnen bijvoorbeeld helpen met aardappels schillen of het wassen van de groente, wat ervoor zorgt dat ze er een activiteit bij hebben. Dit creëert meer betrokkenheid bij cliënten en het is vaak ook nog eens heel erg gezellig. Toch kan het soms best lastig zijn om elke keer met nieuwe kookideeën te komen, daarvoor is deze receptenmodule een perfect steuntje in de rug.

In de receptenmodule vind je niet alleen inspiratie voor het avondeten, er staan ook ontbijtjes, lunches en tussendoortjes in. Ook aan allergieën en diëten is gedacht. Het komt namelijk regelmatig voor dat er tijdens het koken rekening moet worden gehouden met eetbeperkingen. In de receptenmodule kan worden gefilterd op allerlei categorieën en diëten, zoals vegetarisch, halal, eiwitrijk en glutenvrij. Zo vind je eenvoudig recepten die relevant zijn voor cliënten. Hierdoor is er voor elk moment van de dag inspiratie om iets lekkers, maar ook iets gezonds, op tafel te zetten. 

 

Download de update van Eten & Zo nu in de Apple App Store of Google Play Store.

Paragraph image

Recept

Gerookte zalm en garnalen met tagliatelle, roomkaas en courgette

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr.         AMfish gerookte zalm  (100 gr.)
  • 150 gr.          Seagold jumbo garnalen (150 gr.)
  • 2                   Groene courgette
  • 320 gr.         Jumbo tagliatelle (500 gr.)
  • 185 gr.          Philadelphia roomkaas light bieslook (185 gr.)
  • 1½ theel.      Euroma bieslook vriesdroog
  • 1                    Citroen


Keukenkastje:

  • 1x Jumbo olijfolie classic

 

Zo maak je het:

  1. Halveer de courgette in de lengte, leg met platte zijde op de snijplank en snij in drie gelijke repen. Snij hier mooie, gelijke blokjes van (niet te klein). Snijd de zalm in de breedte in mooie snippers.
  2. Halveer de citroen overdwars, pers de ene helft uit en snijd van de andere helft vier partjes.
  3. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet af en vang 100 ml. kookvocht op.
  4. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de courgetteblokjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de zalmsnippers en garnalen toe en bak 1 min. mee.
  5. Voeg de roomkaas en kookvocht toe aan de groente. Zet het vuur uit en laat de roomkaas smelten. Voeg de bieslook toe en meng de saus met de pasta. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Serveer de citroenpartjes erbij.

    Eet smakelijk!