U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.
Paragraph image
Duurzaam eten en drinken in de zorg

Huuskes Green Deal is het duurzaamheidsprogramma voor klanten van Huuskes. Het doel van het programma is om samen de zorg- en ziekenhuissector op gebied van eten en drinken te verduurzamen.

 

 

Paragraph image
Voor wie?

Het duurzaamheidsprogramma van Huuskes
sluit volledig aan bij de eisen die op het
gebied van eten en drinken worden gesteld
in de Green Deal ‘Duurzame Zorg voor een
Gezonde Toekomst’ en Milieuthermometer Zorg.


Dit maakt het programma geschikt voor
organisaties die hierbij aangesloten zijn.
Uiteraard is het programma ook interessant
voor zorgaanbieders die niet aangesloten zijn,
maar wel ambities hebben op het gebied van
duurzaamheid

 

Doelen

 

Voedselverspilling verminderen

Jaarlijks belandt ongeveer 40% van al het ingekochte eten en drinken in zorginstellingen en ziekenhuizen in de vuilnisbak. Om voedselverspilling te verminderen is van belang om deze eerst in kaart te brengen. Hiervoor bieden wij onder andere de Voedselverspillingsmeter. 


Inkoop van duurzame producten stimuleren

Door vaker voor duurzamere producten te kiezen draagt uw zorgorganisatie een steentje bij aan een betere wereld. Dit kan door te kiezen voor producten met keurmerken. Huuskes biedt hiervoor een speciaal assortiment. Om aan te tonen of uw organisatie haar doelen op gebied van duurzame inkoop behaald, kan Huuskes inzage geven in het percentage duurzame inkoop.

 

Gebruik plantaardige producten stimuleren

Het eten van minder vlees heeft niet alleen een positief effect op de gezondheid, maar is ook beter voor het milieu. Huuskes biedt verschillende plantaardige alternatieven voor dierlijke producten. Zo vindt u in ons Huuskes dagmenu elke dag een maaltijd zonder vis en vlees. Daarnaast bieden we een breed assortiment vleesvervangers.

Programma-onderdelen:

Paragraph image
Rapportage 'Duurzame inkoop'

Deze rapportage geeft inzicht in het aandeel
duurzame inkoop dat uw organisatie doet bij
Huuskes. Zo weet u waar uw organisatie staat
en waar mogelijke kansen tot verdere groei
van dit aandeel liggen

Paragraph image
E-learning

Huuskes biedt de e-learning ‘Duurzaam eten en drinken in de zorg’. In deze online training doen medewerkers kennis op over hoe zij duurzamer om kunnen gaan met eten en drinken in hun werk. 

 

 

Paragraph image
Voedselverspillingsmeter

De Voedselverspillingsmeter is een traject waarbij Huuskes haar klanten ondersteunt bij het in kaart brengen van voedselverspilling. Dit doen we door middel van de inzet van projectmanagement, een registratietoolvoor metingen en de analyse van de resultaten. 

Poster 'Duurzaam omgaan met eten en drinken'

Vraag nu gratis onze duurzaamheidsposter aan!
De poster is gedrukt beschikbaar (A3 formaat) en wordt per post verstuurd. Vul uw gegevens in om de poster per post te ontvangen.

 

 

Vraag aan