U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Duurzaamheid

 

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid spelen een belangrijke rol binnen de bedrijfsvoering van Huuskes. Wij letten scherp op de kwaliteit van werken en leven binnen ons bedrijf. Tevens zetten wij ons in voor de belangen van onze klanten, leveranciers en medewerkers door praktische toepassingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

 

 

 

Onze drie pijlers

Paragraph image
Duurzaam assortiment


Huuskes biedt een duurzaam assortiment onder de naam Fresh & Fair, onderverdeeld in onderstaande categorieën:

 

  • Biologisch
  • Fairtrade
  • Diervriendelijk
  • Milieuvriendelijk
Meer over Fresh & Fair
Paragraph image
Logistiek & vastgoed
 

Rijden op elektriciteit & koelen door zon
De chauffeurs van Huuskes worden getraind in alle technieken van 'Het Nieuwe Rijden'. Wanneer chauffeurs goed getraind zijn in deze manier van rijden, kan het rijgedrag bijdragen tot wel 10% minder brandstofverbruik.

Tevens heeft Huuskes twee kleine vrachtwagens die worden gekoeld mede door het gebruik van zonnecollectoren op het dak en een hybride truck die deels elektrisch rijdt.

Logistieke routeoptimalisatie
Huuskes is bezig met een sneller en efficiënter, maar bovenal milieuvriendelijker transportmodel voor minder CO2-uitstoot en minder vrachtkilometers. Lees meer.

 

Cross & Care Logistics
Bij het concept Cross & Care Logistics combineert bestellingen met goederen van meerdere leveranciers in één levering op afdelingsniveau. Denk hierbij aan goederen als incontinentiemateriaal, medische disposables en kantoorartikelen. Lees meer.
 

Paragraph image
Duurzaam bouwen

Bij het nieuwe Logistiek Centrum van Huuskes is duurzaamheid een primair uitgangspunt geweest. Het is gebouwd volgens de zeer ambitieuze BREEAM-kwalificatie Excellent, de één na hoogste score van de onafhankelijke beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen.

 

Bekijk het certificaat
Paragraph image
Duurzaam ondernemen


Huuskes neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaam ondernemen. Hierbij houden we niet alleen rekening met het milieu, maar ook met mens en maatschappij. Zo biedt Huuskes ruimte voor werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt en steunen we verschillende sociaal maatschappelijke initiatieven. Meer weten over de goede doelen die wij steunen?

Meer over onze goede doelen
Paragraph image
Green Deal Duurzame Zorg

Huuskes is ondertekenaar van Green Deal Duurzame Zorg. Dit houdt in dat wij ons inspannen om de zorg in Nederland te verduurzamen. 

Meer informatie
Het MVO-rapport van Huuskes

Wij rapporteren over onze acties en uitdagingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in een jaarlijks MVO-rapport.

 

 

Download het Huuskes FIRA rapport 2022