NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Met onze partners


Bij Huuskes geloven wij in de kracht van samenwerking. Duurzaamheid doe je namelijk niet alleen. Samen met onze zorg- en cateringpartners werken wij aan gezamenlijke doelen. Daarom kijkt Huuskes hoe wij onze partners kunnen helpen bij vraagstukken zoals gezonde voeding, eiwittransitie, voedselverspilling en duurzame inkoop.  

Paragraph image

Gezond voor iedereen

Gezond eten is ontzettend belangrijk voor de patiënten, cliënten en gasten van onze zorg- en cateringpartners. Daarom helpen wij onze partners om gezondere keuzes te maken. Dit doen we met een goed aanbod van gezonde producten en betrouwbare informatie. Ons assortiment speelt hierin een belangrijke rol. Daarom kiezen wij zorgvuldig onze producten en werken wij aan lekkere én gezonde recepten voor onze maaltijden.  

Om dit te doen kijken wij naar de adviezen het Voedingscentrum, Goede Zorg Proef Je en het Nationaal Preventieakkoord.  

Gezond eten is daarnaast voor íedereen belangrijk, daarom werken wij hard aan maaltijden voor elke doelgroep. Maaltijden zijn hierbij afgestemd op diverse dieetwensen en -eisen, waaronder halal, vega(n), allergenenvrij en eiwitrijk. 

Met deze acties dragen wij bij aan de volgende SDG’s: 

De Sustainable Development Goals. Doel 1 t/m doel 4., Afbeelding  SDG 3: Goede gezondheid en welzijn – leren voor morgen, Afbeelding  Afbeelding 2, Afbeelding

Paragraph image

Samen duurzaam

Huuskes wil verduurzamen en onze partners ook! Daarom slaan we onze handen in één om samen te werken aan diverse onderwerpen. Belangrijke onderwerpen zijn  duurzame inkoop, eiwittransitie en voedselverspilling. 

Duurzame inkoop  
Inkoop is zeer belangrijk als het gaat om duurzaamheid. Hoe geld besteed wordt heeft impact op onze wereld. Het maken van bewuste keuzes kan daardoor bijdragen aan een beter milieu, eerlijke arbeidsomstandigheden en een duurzame toekomst. Dat klinkt goed! 

Onze partners vinden dit ook, daarom staat duurzaam inkopen ook bij hen op de agenda. Om de juiste keuzes te maken is informatie over de producten essentieel. Daar komt onze klantspecifieke duurzaamheidrapportage om de hoek. Hierin staat hoe duurzaam de inkoop van de klant is geweest. Dit is een mooie basis om ander keuzes te maken in de inkoop van eten en drinken. Daarbij helpt Huuskes door een passend duurzaam aanbod. Kenmerken voor mens, dier en planeet spelen hierbij een belangrijke rol. Meer weten over de keurmerken? Klik dan hier. 

Paragraph image

Eiwittransitie

De eiwittransitie wordt voor veel van onze zorg- en cateringpartners steeds belangrijker. Dit betekent dat het voedingspatroon veranderd. Waar eerst veel dierlijke eiwitten gegeten werden, zoals vlees en zuivel, wordt nu veel vervangen door plantaardige eiwitten zoals peulvruchten. Dit is nodig, want onze huidige manier van eten en drinken heeft een grote impact op onze wereld én op onze gezondheid.  

Veel van onze partners hebben hetzelfde doel: meer plantaardige eiwitten. Daarom bieden wij inzicht in de huidige eiwitverdeling van onze partners. Zo weten zij precies waar ze staan én waar verbeterpunten zitten. Natuurlijk beiden wij ook de oplossing: een heerlijk en gezond assortiment. Denk hierbij aan onze Veggies&Meat producten en aan ons vegetarisch/vegan dagmenu. Goed voor het milieu, gezond én lekker, dat is het uitgangspunt van Huuskes als het gaat om de eiwittransitie. Meer weten over Veggies&Meat?

Paragraph image

Voedselverspilling

Voor lekker eten en drinken hebben hulpbronnen van onze planeet nodig. Wanneer voedsel niet wordt gegeten verspil je deze hulpbronnen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.  

Om deze reden wil Huuskes haar partners helpen om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Dit gebeurt onder andere door inzicht te geven in de verspilling met de voedselverspillingsmeter. Met deze meetmethode kan onze klant achterhalen hoeveel voedsel verspild wordt én waarom dit gebeurd. Zo kan de verspilling bij de bron aangepakt worden! Daarbij helpen wij ook door klanten te helpen met de juiste informatie over portiegrootte, bewaren en gebruik van voedingsmiddelen en hoe kan worden omgegaan met restjes. Meer weten over deze voedselverspillingsmeter?

Met deze acties dragen wij bij aan de volgende SDG’s: 

Afbeelding 3, Afbeelding  Afbeelding 7, Afbeelding  SDG 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken – leren voor morgen, Afbeelding