NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.
Paragraph image

Bij Huuskes kiezen we wanneer mogelijk voor artikelen die rekening houden met milieu, dier en mens. Onder Fresh & Fair vind je al onze biologische, fairtrade, diervriendelijke en milieuvriendelijke artikelen. Zo kun je eenvoudig duurzame keuzes maken in ons assortiment en dragen we samen een steentje bij aan een duurzame voedselketen.

 

 

Onafhankelijke keurmerken

 

De producten onder Fresh & Fair zijn geselecteerd op basis van onafhankelijke keurmerken op het gebied van duurzame voeding. Betrouwbare en transparante keurmerken die de hoogste eisen hanteren als het gaat om milieu, dierenwelzijn en eerlijke handel. Omdat Fresh & Fair is opgebouwd vanuit deze kwalitatieve keurmerken, ben je er altijd van verzekerd dat je aankopen uit deze selectie daadwerkelijk duurzaam zijn.

1.     Biologisch

 

Alle producten in het biologische segment van Fresh & Fair hebben een door de overheid erkend keurmerk op het gebied van biologische landbouw, veeteelt en productie. Zodoende waarborgen we de controle en transparantie van ons biologische assortiment. De biologische producten zijn te herkennen aan  één van de volgende keurmerken:

 

Europees biologisch   EKO (Nederlands biologisch)   Demeter

 

De biologische producten zijn geteeld of geproduceerd met aandacht voor milieu en dierenwelzijn. Zo worden de producten altijd geteeld zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen en geproduceerd zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast kunnen de dieren zich zoveel mogelijk op een natuurlijke manier gedragen.

 

 

2.     Fairtrade

 

Fairtrade producten zijn artikelen die geteeld of geproduceerd worden met respect voor mensenrechten. Ze dragen bij aan betere inkomens voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden en zorgen tevens voor betere werkomstandigheden. De fairtrade artikelen zijn te herkennen aan één van de volgende keurmerken:

 

Fairtrade   UTZ Certified  Rainforrest Alliance

 

De fairtrade keurmerken vindt u met name op producten die uit ontwikkelingslanden in Zuid-Amerika, Afrika en Azië komen. Denk aan producten als koffie, thee, bananen, cacao en chocolade.

 

 

3.     Diervriendelijk

 

Diervriendelijke producten zijn producten waarbij voornamelijk rekening wordt gehouden met het welzijn van de dieren. Soms zijn deze producten ook biologisch, maar over het algemeen zijn dit niet-biologische producten die wel op een diervriendelijke manier geproduceerd worden. Dit betekent bijvoorbeeld dat dieren meer ruimte en daglicht krijgen, vaker en langer naar buiten kunnen en korter en beter vervoerd worden. De diervriendelijke artikelen zijn te herkennen aan één van de volgende keurmerken:

 

Beter Leven (1 t/m 3 sterren)    

 

Diervriendelijke producten zijn over het algemeen artikelen die in Nederland zijn geproduceerd. Dit zijn met name producten als vlees en gevogelte, maar ook eieren en zuivelproducten.

 

 

4.     Milieuvriendelijk

 

Milieuvriendelijke artikelen zijn producten die het milieu minder belasten dan vergelijkbare producten uit dezelfde categorie. Deze artikelen voldoen aan strenge regels met betrekking tot energieverbruik, de uitstoot van broeikasgassen, afvalbeheer en het gebruik van chemicaliën. De keurmerken op vis in deze categorie voorkomen overbevissing en beschermen de lokale biodiversiteit. Milieuvriendelijke artikelen in het Fresh & Fair assortiment zijn te herkennen aan één van de volgende keurmerken:

 

 ASC (duurzame kweekvis)   MSC (duurzame wilde vis)            

 
 
Bekijk hier ons Beter Leven keurmerk (BLk) certificaat.