NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Verantwoord eten & drinken


Bij Huuskes geloven wij in lekker én verantwoord eten en drinken! Dat betekent duurzaam en eerlijk van grondstof tot maaltijd. Een passende bedrijfsvoering en assortiment is essentieel. Daarom zet Huuskes zich dagelijks in voor mens, planeet en dier.  

Hoe doen we dat?

Klimaatneutraal werken

Klimaatneutraal in 2050, dat is ons doel. Daarom kijken wij goed naar onze organisatie en hoe wij onze uitstoot kunnen verminderen. Om dit te behalen hebben wij de afgelopen jaren geinvesteerd zonnepanelen en de duurzame bouw van onze nieuwe panden ook zijn wij druk bezig met het elektrificeren van het wagenpark. Met onze intatieven willen wij in 2030 een reductie van 42% behalen in scope 1 en 2 ten opzichte van 2023. Dit is onze eigen uitstoot. Zo verminderen wij onze uitstoot én zijn wij voorbereid op de toekomst! Lees meer over deze ontwikkelingen bij onze actualiteiten. 

Ook kijken wij naar onze indirecte uitstoot, scope 3. Dit is erg divers, denk bijvoorbeeld aan de uitstoot in onze keten, de uistoot van het woon-werkverkeer en uitstoot van onze afvalstromen. Een groot deel van de indirecte uitstoot is afkomstig van onze leveranciersketen. Dit is de uitstoot die vrijkomt bij het produceren van ons eten en drinken. Welk product wij kopen, waar dit vandaan komt en hoe dit vervoerd wordt spelen een rol. Om deze uitstoot te verminderen kijken wij naar de bron. Wat kopen wij in? En, hoe kunnen wij samenwerken met onze ketenpartners om deze uitstoot in kaart te brengen én te verminderen? 

Onze uitstootcijfers én de uitgevoerde verbeteracties zijn jaarlijks te lezen in ons duurzaamheidsverslag. 

Met deze acties dragen wij bij aan de volgende SDG’s: 

Afbeelding 2, Afbeelding

Eerlijk assortiment

Duurzaam en eerlijk assortiment
Bij Huuskes houden wij van lekker eten en drinken. En dat wel op een zo verantwoord mogelijke manier! Dat betekent een duurzaam, eerlijk en gezond aanbod. 

Duurzaam en eerlijk inkopen
Wij vinden het belangrijk dat dit op een verantwoorde manier gebeurd. Dit betekent dat er oog is voor mens, milieu en dier.  

  • Mensenrechten in de keten 
  • Eiwittransitie 
  • Biodiversiteit 
  • Ontbossing 
  • Dierenwelzijn 
     

Gezond assortiment
Met liefde voor lekker eten en drinken bijdragen aan gezondheid, geluk en herstel. Dat is onze missie! Met ons vakmanschap streven wij naar lekkere, voedzame en vooral ook gezonde producten.  

Een gezond assortiment is hierin zeer belangrijk. Daarom kijken wij goed naar ons aanbod. Hierbij zijn de adviezen van het Voedingscentrum, Goede Zorg Proef Je en het Nationaal Preventieakkoord leidend. Belangrijke onderwerpen zijn eiwitten, energie, vetten, zout en groente. Bij Huuskes kijken wij goed naar de recepten van onze maaltijden en waar een gezonde verbetering mogelijk is. Ook voor andere artikelen blijven wij kijken naar ons aanbod en gezondere opties. Zo eten we samen lekker én gezond!  

Met deze acties dragen wij bij aan de volgende SDG’s:
 

De Sustainable Development Goals. Doel 1 t/m doel 4., Afbeelding  SDG 3: Goede gezondheid en welzijn – leren voor morgen, Afbeelding  Afbeelding 2, Afbeelding  Afbeelding 2, Afbeelding  Afbeelding 2, Afbeelding  Afbeelding 2, Afbeelding 

Verspillen en verpakken

Circulaire processen 
Bij Huuskes vinden wij het belangrijk om efficiënt om te gaan met grondstoffen. Dit betekent het tegengaan van voedselverspilling, het minimaliseren en scheiden van ons afval en duurzame oplossingen voor onze verpakkingen.  

Minder voedselverspilling 
Om onze maaltijden te maken hebben wij lekkere ingrediënten nodig. Denk hierbij aan aardappelen, wortels, ui en worst die omgetoverd tot een heerlijke hutspot! Voor deze ingrediënten zijn hulpbronnen van onze planeet nodig. Zoals water, energie en voedingsstoffen. Bij het weggooien van ingrediënten gaat deze moeite verloren. Dat willen wij natuurlijk voorkomen! 

Daarom kijken wij goed naar ons afval uit de productiekeuken. Waar komt het afval vandaan? En, waarom is dit afval geworden? Antwoorden op deze vragen helpen ons om toekomstige voedselverspilling te voorkomen. Dat is natuurlijk beter! 

Afval wat niet voorkomen kan worden willen zo goed mogelijk scheiden. Op deze manier kan afval op de juiste manier verwerkt worden en wie weet zelfs omgezet worden tot gerecyclede producten of energie! 

Beter verpakken 
Verpakkingen zijn belangrijk. Zo zorgen wij dat eten en drinken lekker én voedselveilig blijft! Op die manier blijft onze sla bijvoorbeeld lekker knapperig, langer houdbaar en beschadigd deze niet. Dat betekent minder voedselverspilling, en dat is natuurlijk belangrijk.  

Verpakken is belangrijk, maar het kost ook grondstoffen zoals plastic. Daarom zetten wij in op beter verpakken. Wij kijken daarom continu naar slimme en duurzamere verpakkingsoplossingen. Denk aan hernieuwbaar materiaal, gerecyclede materialen of materiaal dat recyclebaar is. Hierbij wordt ook gekeken naar andere belangrijke aspecten. Denk onder andere aan voedselveiligheid, breukgevoeligheid en veiligheid bij het opwarmen van maaltijden. Verpakkingen zullen blijven, maar wel zo duurzaam mogelijk. 

Met deze acties dragen wij bij aan de volgende SDG’s:  

 Afbeelding 2, Afbeelding