U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Amsta kiest Huuskes als nieuwe leverancier van eten en drinken

15-2-2022
Samenwerking
Kleinschalige zorg
Grootkeukens en zorgrestaurants

Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft Amsta Huuskes gekozen als nieuwe leverancier van eten en drinken. Afgelopen week hebben beide partijen daarvoor een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Paragraph image
Bijdragen aan kwaliteit van leven

 

Amsta en Huuskes hebben als missie om samen met eten en drinken een bijdrage te leveren aan het welzijn en de kwaliteit van leven van de bewoners van Amsta. Dit wordt onder andere gedaan door het aanbieden van een gezond en gevarieerd voedingsaanbod, maar ook door medewerkers die het eten verzorgen te inspireren en verder op te leiden.

Paragraph image
Eten verbindt

 

Inge Jeurink, Manager Gastvrijheid & Services bij Amsta vertelt: “De maaltijd is voor veel van onze bewoners een belangrijk moment van de dag. Eten verbindt en zorgt voor een fijn samenzijn. We vinden het belangrijk dat onze bewoners iedere dag kunnen genieten van een goede volwaardige maaltijd die bijdraagt aan hun welzijn. Wij zien in Huuskes de partner om hier samen dagelijks een bijdrage aan te leveren."

 

Focus op duurzaamheid

 

Daarnaast is ook duurzaamheid een belangrijk speerpunt in de nieuwe samenwerking. René Wijnstok, verkoopleider bij Huuskes vertelt: “Samen met Amsta gaan we onder andere kijken naar mogelijkheden om voedselverspilling te verminderen. Door voedselverspilling alleen al te meten, creëren we bewustwording wat dagelijks weggegooid wordt.”
Inge Jeurink vult aan: “Daarnaast willen we ook door bijvoorbeeld meer te koken met seizoenproducten een duurzaamheidsslag maken. Door producten in het seizoen uit de buurt te halen draag je ook op een goede manier bij aan een beter milieu.”

Paragraph image
Over Amsta

Amsta is een zorginstelling voor ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en iedere andere Amsterdammer die (tijdelijk) een steuntje in de rug nodig heeft. De organisatie heeft circa 30 locaties verspreid over Amsterdam.