U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Fresh & Freeze in de praktijk

25-4-2022
Nieuws
Kleinschalige zorg
Grootkeukens en zorgrestaurants
Ziekenhuizen
Bedrijfsrestaurants
Zorg aan huis

Naast onze koelverse maaltijden hebben we ook een vriesverse maaltijdenlijn; Fresh & Freeze. Deze maaltijden worden in onze eigen keuken vers bereid en vervolgens direct professioneel ingevroren. Hierdoor blijven de smaak en voedingswaarde van hoge kwaliteit. De vraag naar onze vriesverse maaltijden stijgt, daarom is het hoog tijd om eens te kijken waarom Fresh & Freeze een succes is.

De vriesverse maaltijden van Huuskes

Fresh & Freeze heeft een breed assortiment maaltijden die wij als Huuskes op ieder moment kunnen leveren en die onze klanten met een vrije snelle bereidingstijd en minimale derving aan hun cliënten kunnen aanbieden. “De minimale derving was één van de belangrijkste uitgangspunten voor Huuskes tijdens te ontwikkeling van de vriesverse maaltijden” vertelt Harrian van den Akker, teamleider projectmanagement bij Huuskes. “Het resultaat: hoogwaardige vriesverse maaltijden die na productie langer kunnen worden bewaard, zonder voedingsstoffen te verliezen. Een ander belangrijk aspect is dat de maaltijden voldoen aan een bepaalde diëtiek. De Fresh & Freeze maaltijden bevatten een laag zoutgehalte en veelal 20 gram eiwit, wat bijdraagt aan een sneller herstel.

 

Op de foto: Harrian van den Akker

Harrian van den Akker, teamleider Projectmanagement

Speciale verpakking voor extra hygiëne & gemak
Een ander kenmerk dat de vriesverse maaltijden tot een succes maakt is de handige verpakking. Door de speciale verwijderbare bodem hoeft de maaltijd niet overgeschept te worden. Dit zorgt niet alleen voor meer gemak, maar is ook hygiënischer. Op dit moment zijn wij bij Huuskes de enige die deze handige verpakking aanbieden en daar zijn we trots op.

Fresh & Freeze in de praktijk

Paragraph image

We zien dat de vriesverse maaltijden veelal worden ingezet bij organisaties met patiënten met korte verblijfsduur, zoals ziekenhuizen en revalidatiecentra. Eén van de klanten van het eerste uur is het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep. “Voor ons zijn de vriesverse maaltijden ideaal. Door de korte verblijvingsduur van patiënten weten wij van te voren niet hoeveel maaltijden er nodig zijn en wat iedereen gaat eten. Fresh & Freeze minimaliseert onze waste enorm doordat we alleen verwarmen wat we daadwerkelijk serveren”  aldus Rob Cluistra, facilitair teamleider.

Paragraph image

Waar ze ook erg tevreden zijn over de vriesverse maaltijden, is bij Sensire, locatie de Lunette. Hier zijn ze vooral blij met de vrijheid in keuze die Fresh & Freeze met zich mee brengt. Willem Delleman is bedrijfsleider en initiatiefnemer van het inzetten van de vriesverse maaltijden bij de Lunette. “Een aantal jaar geleden moesten cliënten ver van te voren bepalen wat ze wilden eten, waardoor cliënten regelmatig niet meer wisten wat ze besteld hadden of dat ze achteraf toch geen zin in dat gerecht hadden. Dat moest anders. Met Fresh & Freeze kunnen onze cliënten nu elke dag kiezen waar ze zin in hebben.”

Paragraph image

Bij het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) in Den Haag heeft de korte leadtime gezorgd voor het enthousiasme over de vriesverse maaltijden. Francois Vane, coördinator voeding bij het HMC, vertelt: “Wij hebben als HMC heel bewust gekozen voor het Fresh & Freeze concept van Huuskes. De korte tijd tussen het bestellen en consumeren sprak ons erg aan. Wij hebben de maaltijden op de afdeling op voorraad liggen en kunnen hierdoor de maaltijden direct opwarmen en uitserveren. Door mijn koksachtergrond ben ik zeer kritisch. Wat ik daarom fijn vind is dat Huuskes met ons in gesprek blijft over het door ontwikkelen en optimaliseren van het concept.” 

We doen het samen

Achter de schermen blijven we druk bezig met de doorontwikkeling van het assortiment. Denk hierbij aan de toepassingen van nieuwe trends zoals vegetarische en veganistische maaltijden, maar ook aan de afstemming op de seizoenen. Huuskes vindt het belangrijk om in gesprek te blijven met haar klanten. Hierdoor weten ze wat er speelt bij de daadwerkelijke afnemers. “We kijken samen naar de mogelijkheden, wensen en behoeftes van iedereen. Dat is de kracht van Huuskes."