NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

GGz Centraal en Huuskes zetten samenwerking voort

3-6-2022
Nieuws
Kleinschalige zorg
Grootkeukens en zorgrestaurants
Ziekenhuizen
Bedrijfsrestaurants
Zorg aan huis

Ook de komende vijf jaar blijft Huuskes de trotse totaalleverancier van eten en drinken bij GGz Centraal. Tevens ondersteunt Huuskes de zorgorganisatie bij de transitie naar kleinschalig koken op de afdeling, waarbij de bestelapp Eten & Zo wordt geïntroduceerd en besteltraining en -begeleiding gegeven wordt.

Paragraph image

Over GGz Centraal

GGz Centraal biedt specialistische hulp aan mensen met (ernstige) psychische problemen in de regio’s Eemland, Flevoland, Gooi & Vechtstreek en Veluwe & Veluwe Vallei. Dit doet de organisatie aan huis, maar ook op de verschillende locaties. Voor de maaltijdservice van iedere locatie en afdeling maakte de organisatie jarenlang gebruik van een centrale keuken in Amersfoort, genaamd ‘De Stoof’. Daar werden gerechten van Huuskes geportioneerd tot maaltijden voor de ruim 1000 cliënten van GGz Centraal.

 

In 2022 gaat de werkwijze omtrent de maaltijdservice voor cliënten veranderen. GGz Centraal gaat de centrale keuken sluiten en zet in op kleinschalig koken op de afdeling. Dit komt voort uit de nieuwe visie op eten en drinken, die naadloos aansluit bij het beleidsspeerpunt 'leefstijlbehandeling'. GGz Centraal streeft naar een nieuwe eetcultuur waarbij passend, lekker en gezond eten samenkomt met een gezonde leefstijl voor cliënten. Een belangrijk aspect van deze nieuwe visie is dat de bereiding zo dicht mogelijk bij de cliënt plaatsvindt, hierbij is het streven om cliënten te betrekken bij het kookproces. Er gaat maximale aandacht uit naar het op afdelingsniveau doen van de boodschappen en het koken van lekkere en gezonde maaltijden en gerechten. 

Paragraph image

Smaak maken!

De transitie naar het nieuwe voedingsconcept heeft een enorme impact op de gehele organisatie. Daarom heeft GGz Centraal het project ‘Smaak Maken’ opgestart, gekoppeld aan een projectteam van specialisten. Het doel van de projectgroep is om per 2023 op alle afdelingen en locaties kleinschalig koken te hebben geconcretiseerd. Dit betekent in de voorbereiding dat iedere afdeling over een goed uitgeruste keuken moet beschikken met de juiste apparatuur en materialen. Ook worden medewerkers getraind zodat zij over voldoende kennis en kunde beschikken. Om draagvlak te creëren bij medewerkers van GGz Centraal zijn er diverse kick-off sessies en kookworkshops georganiseerd. Daarnaast worden kookondersteuners en -coaches ingezet ter begeleiding van het koken van gezonde- en lekkere maaltijden en het maken van gezonde tussendoortjes.

Paragraph image

Nieuwe situatie, nieuwe oplossing

Een ander onderdeel van het project ‘Smaak Maken’ was de zoektocht naar een leverancier die invulling geeft aan het nieuwe voedingsconcept en ondersteuning biedt bij de transitie. Vanuit de partnershipgedachte is Huuskes als bestaande leverancier samen met GGz Centraal op zoek gegaan naar de beste oplossing voor deze nieuwe situatie. Na enkele verdiepingssessies is besloten om de bestelapp Eten & Zo in te gaan zetten en de logistieke service op afdelingsniveau uit te voeren.

 

De bestelapp van Huuskes is speciaal ontworpen voor de kleinschalige zorg en geldt als een digitale kookassistent, waarmee de app optimaal aansluit bij het nieuwe concept en de nieuwe visie van GGz Centraal. Daar bovenop komt de ontwikkeling van een volledig nieuwe receptmodule met veel nieuwe maaltijden en gerechten, waarmee Huuskes het zelf koken op de afdeling nog meer ondersteunt. Naast de bestelapp Eten & Zo beschikt de tablet van iedere afdeling bij GGz Centraal ook over het platform ‘Smaak Maken’. Hierop vinden medewerkers kennisitems en inspiratie op het gebied van vers koken op de afdeling. 

Paragraph image

Trots

Huuskes is trots op de nieuwe overeenkomst en op het feit dat het GGz Centraal gaat ondersteunen bij het project ‘Smaak Maken’. Er worden ervaren projectmanagers ingezet die op iedere afdeling van de GGz Centraal de app Eten & Zo gaan introduceren, gekoppeld aan besteltraining en -begeleiding. Zo wordt ‘kleinschalig koken bij GGz Centraal’ ook echt een succes en gaan we samen smaak maken!