U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Huuskes CuliCart: ontzorgt, adviseert en groeit

17-6-2019
Samenwerking
Ziekenhuizen

Naast het leveren van eten en drinken ondersteunt Huuskes met het voedingsmanagementsysteem bij diverse klanten. Zo is Huuskes specialist in de implementatie en het beheer van CuliCart. Inmiddels beheren we voor een ruim aantal klanten, waaronder diverse GGZ-instellingen en ziekenhuizen, de CuliCart applicatie. Dit scheelt onze klanten niet alleen veel tijd, maar vergroot ook de veiligheid. Huuskes heeft gekozen voor het systeem CuliCart omdat het op meerdere voedingsconcepten toepasbaar is. In 2019/2020 wordt Huuskes CuliCart bij nieuwe klanten geïmplementeerd en de applicatie blijft door ontwikkelen.

Digitalisering


CuliCart Hospitality (CCH) is een applicatie die ontwikkeld is door PinkRoccade, onze partner die (zorg)organisaties ondersteunt met voedingsadministratiesystemen. Het systeem ondersteunt medewerkers met het organiseren van het eten en drinken. Bij CuliCart maakt het niet uit welk voedingsconcept je gebruikt als ziekenhuis of zorginstelling, want de applicatie is zeer flexibel in te zetten. Van losse componentkeuze (assemblage in centrale of afdelingskeuken) tot complete maaltijden, mini-maaltijden en zowel de warme maaltijd als de broodmaaltijd. Daarnaast worden onder andere serveertijden, uiterste besteltijden, printtijden en routing naar wens en per zorginstelling ingesteld.

Paragraph image
Minder papierverbruik

 

Naast de backoffice is er het medewerkersportaal, waardoor indien gewenst de papieren menukaart kan worden afgeschaft en de medewerker de maaltijd via een tablet voor de patiënt kan bestellen. Is er een patiëntenportaal, zoals bij het Medisch Spectrum Twente (MST), dan kan de patiënt op een tablet zelf een maaltijd kiezen of samenstellen, afhankelijk van het voedingsconcept van de zorginstelling. Heeft de patiënt een bepaald dieet, dan krijgt hij alleen maaltijden en producten te zien die hij mag nuttigen. In Huuskes CuliCart is vastgelegd welke artikelen en gerechten geschikt zijn voor welke (allergie)diëten en consistenties.

 

 

CuliCart specialisten van Huuskes

 

Projectmanager Robert Dekker en diëtiste Milou Veldhuis zijn bij Huuskes de vaste aanspreekpunten van CuliCart. Zij beheren de applicatie en daarbij hebben ze een adviserende rol bij huidige, maar ook nieuwe klanten als het om CuliCart gaat.

 

Samen met klanten bekijken ze welke verschillende dieetmogelijkheden en consistenties er ingezet kunnen worden en geven ze trainingen om de kennis up-to-date te houden bij medewerkers over het gebruik van CuliCart Hospitality. Diëtetiek speelt een belangrijke rol bij het controleren van alle componenten en maaltijden op dieetgeschiktheid. De diëtist binnen Huuskes heeft contact met de diëtisten en logopedisten van een zorginstelling, waarmee in goed overleg het menu-aanbod wordt bepaald (t.b.v. diëten en consistenties).