NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Huuskes gaat samenwerken met Chefs Culinar

2-11-2020
Nieuws
Kleinschalige zorg
Grootkeukens en zorgrestaurants
Ziekenhuizen
Bedrijfsrestaurants
Zorg aan huis

Internationale horecagroothandel Chefs Culinar neemt belang in Huuskes, Foodcare Specialist in zorg en bedrijfscatering.

Paragraph image

Over Huuskes
Familiebedrijf Huuskes is totaalleverancier, producent en kennispartner in eten en drinken voor de zorg en bedrijfscatering. Al sinds 1956 produceren en leveren zij versproducten, maaltijden en kruidenierswaren met een team van inmiddels meer dan 1.000 medewerkers. Huuskes richt zich specifiek op ziekenhuizen, verpleeghuizen, GGZ-organisaties en bedrijfscatering.

Over Chefs Culinar
Familiebedrijf Chefs Culinar is een internationale horecagroothandel, opgericht in 1923 en actief in diverse landen in Europa. Chefs Culinar is marktleider in Duitsland voor zowel de horeca als de zorgmarkt. Sinds 2011 is Chefs Culinar actief op de Nederlandse horecamarkt.

Samenwerking

Beide familiebedrijven gaan exclusief samenwerken, waarbij Chefs Culinar een minderheidsbelang neemt in Huuskes. Gezien de diversiteit in marktspecialismen blijven beide bedrijven als zelfstandige gescheiden entiteiten opereren. Beide bedrijven blijven dus opereren onder de huidige directie.

Huuskes blijft zich focussen op de Nederlandse zorgsector en Chefs Culinar blijft zich richten op de Nederlandse horeca en Duitse zorgmarkt. Speerpunten in de samenwerking, voor zowel de Nederlandse als Duitse markt liggen op het gebied van kennisdeling, productie van convenience producten, inkoopbundeling en verdere professionalisering.

Paragraph image

Groei en expertise delen

Door de samenwerking met Huuskes zet Chefs Culinar een belangrijke stap in haar ambitie om haar positie in de Duitse zorgmarkt te versterken. Hans-Gerd Janssen, directeur Chefs Culinar vertelt: “Huuskes is specialist op het gebied van eten en drinken in de zorg en heeft over de jaren veel branche-specifieke kennis en expertise ontwikkeld. Dit maakt Huuskes de ideale samenwerkingspartner in het realiseren van de groeiambities van Chefs Culinar op de Duitse zorgmarkt.”

Daarnaast biedt de samenwerking met Chefs Culinar voor Huuskes grote kansen. Henk Huuskes, directeur Huuskes legt uit: “De samenwerking met Chefs Culinar zorgt ervoor dat Huuskes haar assortimenten aanzienlijk kan verbreden waardoor we deze nog beter aan kunnen laten sluiten bij de brede behoeften van onze klanten in de zorg. Daarbij kan Huuskes op deze wijze haar markt- en concurrentiepositie verstevigen, en als innovatieve speler, blijven investeren in onderscheidende duurzame productie- en logistieke technologieën.”

Paragraph image

Familiebedrijven

Het feit dat zowel Huuskes als Chefs Culinar familiebedrijven zijn, maakt dat beide organisaties qua ondernemersvisie en cultuur goed bij elkaar passen. Beide bedrijven streven naar stabiliteit en focussen op strategische continuïteit voor de lange termijn. 

Voor meer informatie over dit nieuwsbericht of voor het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Huuskes afdeling marketing:
T: 088 38 36 158
E: marketing@huuskes.nl
I:  www.huuskes.nl