U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Huuskes is onderdeel van platform ToekomstProef voor duurzaam eten en drinken in de zorg

1-3-2023
Nieuws
Kleinschalige zorg
Grootkeukens en zorgrestaurants
Ziekenhuizen
Bedrijfsrestaurants
Zorg aan huis

Met een handtekening heeft Gerben Hengeveld Huuskes ingeschreven als onderdeel van ToekomstProef. Een platform waar zorginstellingen, leveranciers en patiëntenorganisaties alle informatie over duurzamere en gezondere voeding binnen de zorg kunnen vinden. Het platform biedt concrete handvatten om te verduurzamen. Daarnaast stelt het platform zorgpartijen in staat te meten hoe ze scoren op het gebied van gezondheid en duurzaamheid en biedt trainingen om verbeteringen door te voeren.

Paragraph image

Het online platform is op 15 februari officieel gelanceerd door bestuurder Leo Groenendaal van Zorggroep Zaanstreek namens de langdurige zorg en door Jaap Buis van Radboudumc namens de ziekenhuizen. Meerdere organisaties, waaronder Huuskes, hebben symbolisch hun handtekening gezet als steun aan dit platform. 

Voldoen aan de Green Deal 3.0

Dankzij het platform kan de sector straks voldoen aan de klimaatdoelstellingen die zijn afgesproken in de Green Deal 3.0. De zorgsector kan met hulp van ToekomstProef in 2030 een positieve impact hebben op de gezondheid en het welzijn van patienten, onze maatschappij én de planeet. 

Aanpak van ToekomstProef

ToekomstProef richt zich op:

  1. Verantwoordelijken voor duurzaamheid of het voedingsbeleid in zorgorganisaties
  2. Inkopers, facilitair verantwoordelijken, diëtisten en keukenchefs in zorgorganisaties
  3. Management en bestuurders van zorgorganisaties
  4. Publieke en private organisaties uit de voedsel- of zorgketen
  5. Patiëntorganisaties

Kick-off ToekomstProef

ToekomstProef zal een (nul)meting uitvoeren bij deelnemers op vijf actiegebieden. Zo krijgen ze inzicht op welk niveau van verduurzaming zij zich bevinden. Met aanvullende trainingen gaan ze vervolgens aan de slag om concrete verbeteringen door te voeren. Ook kunnen ze in contact komen met andere partijen door zich aan te sluiten bij  Community of Practices. Zorgpartijen gaan er op die manier gezamenlijk voor zorgen dat er vaart gezet kan worden met het verduurzamen van de zorg.

 

Op 23 maart 2023 wordt hiervoor een speciale kick-off informatiebijeenkomst georganiseerd. 

Aanmelden kick-off