NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Nationale Week Zonder Vlees 2022

8-2-2022
Nieuws
Kleinschalige zorg
Grootkeukens en zorgrestaurants
Bedrijfsrestaurants

Van 7 t/m 13 maart 2022 is het de Nationale Week Zonder Vlees. In deze week dagen we al onze klanten uit om één week geen vlees te eten. Doet jouw organisatie ook mee?

Waarom minder vlees eten?

We eten in Nederland gemiddeld 770 gram vlees per week, terwijl we volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum niet meer dan 500 gram vlees in een week zouden moeten eten. Onze vleesconsumptie is dus hoog.  

 

Vaker een dagje geen vlees, vis en zuivel eten is een kleine moeite maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees en zuivel te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel verlaag je de milieudruk van je voeding. Je bespaart bijvoorbeeld op watergebruik en de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. 

 

Naast dat het goed is voor het milieu heeft vaker een dagje geen vlees eten ook een positieve impact op onze gezondheid. Door vlees vaker te vervangen door peulvruchten en noten verlaag je het risico op verschillende ziekten. Het eten van veel bewerkt en rood vlees hangt bijvoorbeeld samen met een hoger risico op een beroerte, diabetes type 2, darmkanker en longkanker.

Paragraph image

Vegetarisch weekmenu

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Huuskes helpt je graag! Speciaal voor de Nationale Week Zonder Vlees hebben we een vegetarisch weekmenu samengesteld.

 

Dit menu is hieronder te downloaden en ook eenvoudig te bestellen in de maaltijdmodules in de Huuskes shop en Eten & Zo. Probeer bijvoorbeeld eens onze vegetarische champignongoulash met tagliatelle en verse sperziebonen of de chili sin carne, onze vegetarische variant op de klassieke chili con carne!

 

Ook geven we je in aanloop naar deze week tips om (meer) vegetarisch te eten, leggen we uit waarom het zo belangrijk is om minder vlees te eten en delen we heerlijke recepten. Benieuwd? Houd onze bestelportalen en Facebook-pagina in de gaten, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Download vegetarisch weekmenu

Doe jij ook mee?

Deel je ervaring met ons via #weekzondervlees!

Paragraph image

Vegetarisch weekmenu

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Huuskes helpt je graag! Speciaal voor de Nationale Week Zonder Vlees hebben we een vegetarisch weekmenu samengesteld.

 

Dit menu is hieronder te downloaden en ook eenvoudig te bestellen in de maaltijdmodules in de Huuskes shop en Eten & Zo. Probeer bijvoorbeeld eens onze vegetarische champignongoulash met tagliatelle en verse sperziebonen of de chili sin carne, onze vegetarische variant op de klassieke chili con carne!

 

Ook geven we je in aanloop naar deze week tips om (meer) vegetarisch te eten, leggen we uit waarom het zo belangrijk is om minder vlees te eten en delen we heerlijke recepten. Benieuwd? Houd onze bestelportalen en Facebook-pagina in de gaten, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Download vegetarisch weekmenu