U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Nieuwe opleidingen Huuskes Academy

17-4-2019
Nieuws
Kleinschalige zorg
Grootkeukens en zorgrestaurants
Ziekenhuizen
Bedrijfsrestaurants

In maart 2019 lanceerden we in de Huuskes Academy een aantal nieuwe opleidingen voor voedingsassistenten in ziekenhuizen en trainingen voor leidinggevenden in eten en drinken.

Trainingsaanbod voor medewerkers in het ziekenhuis


Het trainingsaanbod voor medewerkers bestaat uit een e-learning en een fysieke training.

 

E-learning
In de online training leert de cursist alles over voedselveiligheid, infectiepreventie, voeding en diëten. Kortom, veel aspecten die belangrijk zijn tijdens het werk als voedingsassistente in het ziekenhuis. Door middel van video’s, animaties en opdrachten leert de cursist belangrijke informatie over verschillende voedingsstoffen, voedselallergieën, hygiëne en hoe zij het beste kan omgaan met voeding in het ziekenhuis.

 

Training
Deze opleiding bestaat uit een e-learning en een fysieke training. De cursisten leren de theorie door een e-learningmodule te doorlopen met interactieve animaties, video’s en uitdagende opdrachten. In de e-learning komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

  • Voedingsleer
  • Dieetleer
  • Infectiepreventie
  • HACCP
  • Regenereren

 

 

Naast inhoudelijke kennis wordt aandacht besteed aan bejegening en communicatie. Tijdens de fysieke training leren medewerkers hoe zij patiënten in het ziekenhuis het beste kunnen begeleiden op het gebied van voeding en voedselveiligheid. Met welke voedingsmiddelen en diëten kun je te maken krijgen tijdens het werk? En hoe kan er gezorgd worden voor een uitstekende hygiëne zodat infecties worden voorkomen?
Het opleidingstraject start met een intakegesprek met de organisatie waarin de visie op voeding en de concrete leerdoelen van de training worden besproken.

 

 

 

Paragraph image
Leidinggevende eten & drinken


Wanneer veranderingen in processen rondom eten en drinken in een ziekenhuis of zorginstelling wenselijk zijn, is het niet alleen van belang voedingsmedewerkers te trainen. Ook leidinggevenden hebben handvatten nodig om ervoor te zorgen dat de gewenste verbeteringen daadwerkelijk onderdeel van de dagelijkse routine worden.

 

In de fysieke training voor leidinggevenden in eten en drinken leert de cursist wat er allemaal komt kijken bij het leidinggeven aan een team, dat zich bezighoudt met eten en drinken en werkzaam is in een ziekenhuis of een zorginstelling. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan het begeleiden van medewerkers bij veranderende processen rondom voeding. Daarbij wordt aandacht besteed aan het geven en ontvangen van feedback, het voeren van gesprekken en het motiveren en coachen van medewerkers.

 

Het opleidingstraject start met een intakegesprek met de organisatie waarin de concrete  verwachtingen en leerdoelen van de training worden vastgesteld.

 

 

Kijk voor meer informatie op www.huuskesacademy.nl