NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Op bezoek bij onze huisbakker Bakkerij Sellink

21-5-2019
Samenwerking
Kleinschalige zorg
Grootkeukens en zorgrestaurants
Bedrijfsrestaurants

Wanneer we als Nederlanders ergens trots op mogen zijn, dan zijn het wel onze bakkers. Met veel liefde en kennis zorgen zij het hele jaar door voor vers gebakken brood. We brachten een bezoek aan één van de huisbakkers van Huuskes, namelijk Bakkerij Sellink in het Gelderse dorpje Meddo.

Paragraph image

Een echte bakkersfamilie

Bakkerij Sellink werd in 1879 opgericht en kent een geschiedenis van vijf generaties bakkers en molenaars. Elke generatie heeft zijn traditie doorgegeven aan de volgende. Dat kenmerkt ook het familiebedrijf. Sinds 2004 wordt de bakkerij gerund door de twee broers Erik en Arjan Sellink.

 

Tradities in ere houden

Bij aankomst in Meddo komt de geur van versgebakken brood en appeltaart ons al tegemoet en worden we door de broers Erik en Arjan gastvrij ontvangen. We nemen plaats in de oude familiehuiskamer, dat tegenwoordig als kantoor wordt gebruikt. Al snel komen de versgebakken koekjes op tafel en begint Erik enthousiast te vertellen: “Als kleine jongentje liep ik al dagelijks mee in de bakkerij van mijn ouders. Nu sta ik zelf aan het roer, samen met mijn broer Arjan. Arjan runde sinds 1996 samen onze vader de bakkerij en in 2004 ben ik – na het behalen van mijn bakkersdiploma – in de plaats van onze vader gekomen. Vanaf die tijd hebben Arjan en ik het officieel overgenomen.” Bakkerij Sellink levert dagelijks duizenden verse broden bij Huuskes. Maar ook aan particulieren: de bezorgbakker Wim Karel heeft dagelijks een andere route waar hij brood aflevert. Erik vertelt: “We gaan mee met de tijd, maar sommige tradities wil je gewoon in ere houden.”

“De liefde voor het bakkersvak zie en proef je terug in het eindresultaat ”
Erik Sellink
Paragraph image

Van deeg tot oven

In de bakkerij is alles erop gericht om de smaak van het brood optimaal te ontwikkelen. Zorg en aandacht spelen daarin een belangrijke rol. Arjan vertelt: “Omdat we werken met natuurlijke ingrediënten, is het deeg ook kwetsbaar en moet het met liefde behandeld worden. Over het hele proces – van deeg tot de oven – is over nagedacht. Je proeft ambacht en liefde voor het bakkersvak. We hebben allemaal vakmensen in dienst, met één dezelfde passie: brood.”

 


Inmiddels werken er 20 mensen in de bakkerij. Ze rouleren zoveel mogelijk, zodat iedereen precies weet wat in elke fase van het bakproces moet gebeuren en hoe dat voelt. ”Voor een zoetekauw als ik is er toch geen mooiere plek om te werken”, zegt Erik, terwijl hij trots kijkt naar de broodjes die net uit de oven komen. Er zijn inderdaad vervelender werplekken te bedenken. De broodjes zien er heerlijk uit en dan die geur… het water loopt je in de mond.

“We hebben allemaal vakmensen in dienst, met één dezelfde passie: brood!”
Erik Sellink
Ambachtelijk bereide roomboterstollen

Elk seizoen bakt Bakkerij Sellink seizoensspecialiteiten, zoals amandelstaven met Sinterklaas, oliebollen met oud & nieuw en paasstollen voor Pasen. Populair bij bakkerij Sellink zijn de ambachtelijk bereide roomboterstollen.

Ambachtelijk bereide roomboterstollen