U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Partnership Huuskes en Rode Kruis officieel van start

27-5-2019
Samenwerking
Kleinschalige zorg
Grootkeukens en zorgrestaurants
Ziekenhuizen
Bedrijfsrestaurants
Zorg aan huis

Op 5 april 2019 hebben Huuskes en het Rode Kruis hun partnership officieel vastgelegd. Middels dit partnership wordt Huuskes de voorkeursleverancier van het Rode Kruis op het gebied van eten en drinken voor de vrijwilligers in Nederland en ondersteunt hiermee de hulpverleners tijdens diverse grote evenementen als de Nijmeegse Vierdaagse, de Dam tot Damloop en de Zwarte Cross.

De kracht van samenwerking
Één van de primaire taken van het Rode Kruis is het verlenen van eerste hulp tijdens evenementen. Elk jaar worden duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis ingezet om deze taak uit te voeren, meestal gaat het om relatief kleine incidenten. Huuskes heeft tijdens de Nijmeegse Vierdaagse in 2017 en 2018 alle vrijwilligers voorzien van een volwaardig ontbijt en lunchpakket.

Voor zowel het Rode Kruis en Huuskes is dit in volle tevredenheid volbracht en op basis daarvan is er door beide partijen besloten een officieel partnership aan te gaan. Huuskes wordt daarmee de voorkeursleverancier van het Rode Kruis op het gebied van eten en drinken. “We vinden het vanuit Huuskes heel belangrijk om sociaal en maatschappelijk betrokken te zijn en zijn daarom enorm trots op het partnership en op deze wijze de organisatie te ondersteunen op het gebied van eten en drinken,” vertelt Rene Wijnstok, verkoopleider bij Huuskes. “Daarbij werken we volgens het toegevoegde waarde principe en zien we onszelf dan ook meer als een samenwerkingspartner dan een leverancier. Naast het leveren van goederen gaan we gezamenlijk werken aan het realiseren van concepten en projecten.”

Ook het Rode Kruis is blij met dit partnership. Peter Paul Tenthof van Noorden, hoofd Evenementenhulp, vertelt: “We werken tijdens grote evenementen met duizenden vrijwilligers die de hele dag klaar staan om eerste hulp verlenen. Het is belangrijk dat ze het hoofd koel houden bij onverwachtse situaties. Voldoende eten en drinken is dan ook zeer essentieel. Onze focus ligt op hulpverlening, dus het is zeer gewenst dat we ons niet druk hoeven maken om zaken als eten en drinken. Daarbij hebben we Huuskes de afgelopen jaren leren kennen als een maatschappelijk gedreven organisatie die zeer flexibel is, een uitstekende service biedt en met ons meedenkt.”

 


[Foto links: Peter Paul Tenhof | rechts: Gerben Hengeveld]

Gezamenlijke plannen
De afspraken over de samenwerking zijn vastgelegd, zodat beide partijen weten wat zij van elkaar mogen en kunnen verwachten. Voor het komende jaar staan een aantal evenementen gepland, zoals de Nijmeegse Vierdaagse, de Dam tot Damloop en de Zwarte Cross, waarbij Huuskes zorgt voor het eten en drinken voor de vrijwilligers. Ook wordt er de komende tijd nagedacht over de verdere uitwerking van het partnership en hoe beide partijen elkaar kunnen versterken op de bedachte projecten en concepten.