U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Savant Zorg verlengt samenwerking met Huuskes

18-8-2021
Samenwerking
Kleinschalige zorg
Grootkeukens en zorgrestaurants
Ziekenhuizen

Onlangs heeft Huuskes een vernieuwde meerjarenovereenkomst getekend met Savant Zorg in samenwerking met Intrakoop. Huuskes zal ook de komende jaren de totaalleverancier van het eten en drinken zijn voor de zorgorganisatie in de regio Zuidoost-Brabant. En daar zijn we trots op!

Paragraph image

Van centraal naar decentraal

Savant Zorg is een ouderenorganisatie met acht locaties in de regio Zuidoost-Brabant. De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van eten en drinken bij Savant Zorg. De sluiting van de centrale keuken in 2016 en de introductie van Huuskes als nieuwe leverancier was een belangrijk kantelpunt voor de Brabantse organisatie.

 

Gert-Jan Loeve, accountmanager bij Huuskes en al jaren het vaste gezicht bij Savant Zorg vertelt: “Het was erg wennen voor de organisatie, maar we hebben als Huuskes intensief samengewerkt met Savant om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste informatie, trainingen en instructies kreeg. Daarnaast heeft Richard van de Walle, Adviseur facilitaire zaken & inkoop bij Savant, een belangrijke sleutelrol gespeeld om de transitie van centraal naar decentraal en de restaurants door te voeren.”


Cliënttevredenheid & partnership

Inmiddels levert Huuskes al jaren het totaalpakket voor alle locaties met betrekking tot de restaurants en het kleinschalig wonen. Van vers tot convenience, maar ook droge kruidenierswaren en non-food artikelen. De restaurants van de locaties maken gebruik van de Huuskes Shop en de kleinschalige woonlocaties bestellen middels de bestelapp Eten & Zo. “Vorig jaar heeft Savant een klanttevredenheidonderzoek gedaan met betrekking tot de maaltijdvoorziening en deze was zeer positief. Dit gecombineerd met de goede partnership die wij ervaren maakt dat wij weer voor Huuskes hebben gekozen” vertelt Gerland Laureijssen, Financieel Directeur bij Savant Zorg.

 

Op de foto, van rechts naar links: Marc Nefkens, Gerland Laureijssen​, Gert-Jan Loeve, Richard van de Walle en Rene Wijnstok.

“Zeer tevreden cliënten gecombineerd met de goede partnership die wij ervaren maakt dat wij weer voor Huuskes hebben gekozen”
Gerland Laureijssen , Financieel Directeur bij Savant Zorg
Paragraph image

Duurzame toekomst

Als we vragen naar de ambities geeft Gerland Laureijssen aan dat verduurzaming binnen Savant een zeer belangrijk thema en speerpunt is. “De komende jaren zal hier de focus op liggen. Sinds 2020 zijn we aangesloten bij de Green Deal Duurzame Zorg, een Nederlands initiatief om de zorg minder belastend voor het milieu te laten zijn. Voedselverspilling meten is één van de doelstellingen op gebied van voeding vanuit de Green Deal Duurzame Zorg. Om die reden waren we ook zeker bereid mee te werken aan de pilot van de voedselverspillingsmeter van Huuskes, een van de onderdelen van het nieuwe duurzaamheidsprogramma de Huuskes Green Deal. Het meten van voedselverspilling zorgde voor meer bewustwording. Dit stimuleerde veel medewerkers om direct al na te denken over de verspilling en zelf al acties te ondernemen om minder voedsel te bestellen dan wel te verspillen.”