NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Slim besparen met Huuskes

27-10-2022
Kennisbank
Kleinschalige zorg
Grootkeukens en zorgrestaurants
Ziekenhuizen
Bedrijfsrestaurants

Met een beperkt voedingsbudget kan het inkopen van eten en drinken in de zorg een flinke uitdaging zijn. Hoe kun je als zorginstelling toch de stijging van je eigen kosten beperken? Wij geven je 15 handige tips om geld te besparen op eten & drinken in de zorg en meer grip op de afdelingsuitgaven te houden.

Bespaartips

1. Controleer je huidige voorraad

Kijk eerst wat je nog in huis hebt voordat je gaat bestellen. Zo voorkom je dat je een te grote voorraad opbouwt of dat goede producten over de datum gaan.


2. Stel je budget vast
Met onze budgettool zet je jouw budget vast. Zo zie je wanneer je te veel uitgeeft en wanneer je wat extra’s te besteden hebt.


3. Kies voor huismerken
Onze huismerkproducten zijn van hoogstaande kwaliteit en zijn veel goedkoper dan producten van A-merken.

4. Maak gebruik van voordelige alternatieven
Kies voor alternatieven in de winkelmand. Deze worden actief aangeboden tijdens het plaatsen van jouw bestelling in onze bestelportals.


5. Houd rekening met THT
Leg geen grote voorraad aan van producten met een korte houdbaarheid. Bestel kleinere aantallen of kies voor langer houdbare alternatieven.


6. Maak gebruik van aanbiedingen
In onze bestelportals vind je wekelijks nieuwe aanbiedingen. Doe er je voordeel mee!


7. Bestel grotere verpakkingen
Bestel je individuele maaltijden? Grotere verpakkingen zijn voordeliger wanneer dit past binnen jouw afdeling. Dit geldt ook voor de meeste boodschappen.


8. Bestel wat je nodig hebt
Niet iedereen eet evenveel. Houd daarom bij wat iedere bewoner eet, zodat je jouw volgende bestelling hierop kan aanpassen. Dit voorkomt verspilling.


9. Kies vaker voor plantaardig
Met de huidige prijzen voor vlees en vis ben je met plantaardige alternatieven voordeliger uit. Goed voor dier, milieu en budget!


10.  Verminder het aantal leverdagen als het kan
Bundel meerdere leverdagen en/of leveringen. Hierdoor bestel je bewust en zorg je voor minder transportkilometers. Lekker duurzaam!


11.  Verander de wijze van aanlevering
Bekijk de mogelijkheid voor centrale aanlevering van meerdere afdelingen binnen jouw locatie. Hiermee bespaar je op transportkosten.


12.  Beperk het aantal menu’s 
Door nog maar één menu per dag aan te bieden bestel je efficiënter en kun je kiezen voor grotere (en voordelige) verpakkingen.


13.  Van vers naar diepvries 
Kook je vers? Probeer dan eens diepvriesgroenten of conserven in plaats van verse groenten. Dat scheelt enorm in de prijs en is net zo gezond.


14.  Maak gebruik van bestellijsten
Met bestellijsten leg je jouw wekelijkse bestellingen vast en voorkom je impulsaankopen.


15.  Wijzig bestaande bestellijsten 
Maak je al gebruik van bestellijsten? Voer al deze tips dan hierin door om wekelijks veel geld te besparen.

Download onze bespaartips