U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

ViVa! Zorggroep en Huuskes zetten samenwerking voort

3-6-2021
Samenwerking
Kleinschalige zorg
Grootkeukens en zorgrestaurants
Ziekenhuizen
Bedrijfsrestaurants

Onlangs is de samenwerking tussen Huuskes en ViVa! Zorggroep meerjarig verlengd. Ook de komende jaren blijft Huuskes de totaalleverancier van het eten en drinken voor de zorgorganisatie in Noord-Holland.

Paragraph image

Cliënttevredenheid centraal

ViVa! Zorggroep is een zorgorganisatie in Noord-Holland die een breed scala aan zorgdiensten aanbiedt voor alle leeftijden: van hulp bij het huishouden thuis tot zorg in een verpleeghuis.

 

De zorgorganisatie heeft sinds 2016 het complete pakket eten en drinken ondergebracht bij Huuskes en onlangs is het contract met drie jaar verlengd. Robert Boer, Manager Inkoop & Logistiek, vertelt: “Binnen ViVa! Zorggroep is eten en drinken een belangrijk onderdeel van het primaire zorgproces. Recent hebben we een nieuwe visie op eten & drinken ontwikkeld waarin lekker, maar ook gezellig eten centraal staat. We proberen daarbij zoveel mogelijk aan de wensen van iedere bewoner tegemoet te komen. Huuskes is een partner die hier perfect op aansluit. Bij ViVa! Zorggroep wordt eten en drinken namelijk op verschillende manieren aangeboden. Zo zijn er kleinschalige woonvormen waarin vers gekookt wordt, maar is het daar waar nodig, ook mogelijk meer convenience te bestellen. Daarnaast hebben een aantal locaties een restaurantvoorziening waar ook mensen uit de wijk van een maaltijd kunnen genieten en waar dus meer horeca-matig moet kunnen worden gewerkt en besteld. Huuskes kan ons op elk terrein van dienst zijn en is een betrouwbare partner gebleken die met ons mee denkt.”

 

Evelyn Boelhouwer, Adviseur Hospitality, vult aan: “Het mooie aan de samenwerking met Huuskes is dat we van elkaar leren en elkaar kunnen helpen onze processen te verbeteren. We zien bijvoorbeeld dat onze bewoners steeds minder behoefte hebben aan vlees maar steeds meer interesse hebben in seizoensgroenten. Dat past ook bij onze regio. Daar kunnen we samen aan werken. Ook hebben we onszelf ambitieuze doelstellingen gesteld op het gebied van duurzaamheid en ook daarin blijkt Huuskes een goede partner. Maar het belangrijkste is eigenlijk dat de tevredenheid onder onze bewoners over het eten en drinken bij ViVa! de laatste jaren over het algemeen stabiel en heel positief is en dat is wel eens anders geweest. We hebben intern enorme verbeterslagen gemaakt, maar de samenwerking met Huuskes heeft daar zeker ook aan bijgedragen.”

“Huuskes kan ons op elk terrein van dienst zijn en is een betrouwbare partner gebleken die met ons mee denkt.”
Evelyn Boelhouwer, Adviseur Hospitality ViVa! Zorggroep
Paragraph image

Innovatief karakter

Naast een gedeelde visie op eten & drinken en een zeer uitgebreid assortiment zijn ze bij ViVa! Zorggroep ook zeer te spreken over het innovatieve karakter van Huuskes. Robert Boer vertelt: “Een mooi voorbeeld is de Huuskes Shop, het nieuwe bestelsysteem van Huuskes. Deze webshop bevat handige functionaliteiten, zoals de automatische bestellijsten en de maaltijdmodule, die ervoor zorgen dat onze medewerkers en cliënten minder tijd kwijt zijn aan het plaatsen van bestellingen.

Daarnaast bestellen we bij ViVa! Zorggroep middels Eten & Zo, de bestelapp speciaal voor onze kleinschalige woongroepen. Naast het bestelgemak zorgt de app voor een flinke verbetering van de beleving rondom het maaltijdmoment. Bewoners krijgen een actievere rol rondom de maaltijd en de voorbereiding doordat ze mee kunnen beslissen en samen met de zorgmedewerkers maaltijden en boodschappen bestellen.”  

Paragraph image

Klaar voor duurzame zorg

Voor de komende jaren geeft Robert Boer aan dat de focus komt te liggen op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit zijn belangrijke thema’s binnen ViVa! Zorgroep. “Een aantal jaar geleden hebben we ons aangesloten bij de Green Deal Duurzame Zorg; een initiatief gericht op een duurzame, gezonde en schone zorgsector. Alle locaties zijn nu in het bezit van een bronzen certificaat van de Milieuthermometer Zorg, wat betekent dat naast de verplichte maatregelen ook extra duurzaamheidsverbeteringen zijn doorgevoerd. Zo is er een afvalwijzer en helpen de gekleurde afvalbakken de afvalscheiding te verbeteren. Het duurzaamheidslabel is een goed uitgangspunt om de lat nog hoger te leggen op het gebied van duurzaamheid, in de breedste zin van het woord!”

 


Tevens investeert ViVa! in het stimuleren van het duurzaamheidsbewustzijn bij medewerkers. Om deze uitdaging, voor ViVa!, maar ook voor andere zorgorganisaties,  invulling te geven heeft Huuskes het Green Deal opleidingsprogramma ontwikkeld. Gezamenlijk worden de mogelijkheden om hier aan deel te nemen verkend, want het streven is om een groot aantal medewerkers van ViVa! Zorggroep via dit programma te gaan opleiden.