NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Aardappelen uit Dronten

De aardappel is een populair onderdeel van onze maaltijden. We hebben meer dan 600 gerechten waarin aardappelen worden verwerkt. Graag laten we zien waar deze alleskunner vandaan komt en hoe wij aardappelen verwerken in de meest gezonde en lekkere gerechten.


Onze aardappelen komen van eigen bodem, uit Dronten om precies te zijn. Daar worden ze met liefde en passie geteeld en geoogst. Klik in de banner op de play-button om de video te bekijken of lees verder over onze aardappelen uit Dronten.

 

 

 

 

 

 

Van plant tot aardappel

Aardappelen worden geteeld met aardappelen, ofwel pootaardappelen. Dit zijn sterke aardappelen waar geen ziekten meer in zitten. In het voorjaar gaan bij ons de eerste knollen de grond in en in mei komen de eerste aardappelplantjes boven de grond. “Dagelijks lopen we langs de kleibedden om te kijken hoe het er bij staat. Verder zijn we vooral afhankelijk van het weer. Als alles goed gaat, kan één knol wel meer dan tien nieuwe aardappelen opleveren”, vertelt Anton Riezebos, verantwoordelijk voor de in- en verkoop bij Polder Potato. 


Aan de aardappelplanten is te zien wanneer de aardappel oogstklaar is. Het loof van de aardappelen die oogstklaar zijn, wordt namelijk geel en sterft binnen een paar weken af. Het oogsten gebeurt met een aardappelrooimachine, die perfect door de gebaande paden tussen de ruggen doorrijdt. Na het oogsten worden ze naar het snijbedrijf gebracht, waar de aardappelen worden gewassen, gesneden en verpakt. Klaar om naar Huuskes te gaan!

“Gemiddeld eten we elk jaar 81 kilo aardappelen per persoon. Dat is ongeveer twee winkelwagens vol.”
Anton Riezebos, mede-eigenaar van Polder Potato BV
Meer dan 600 maaltijden

 

In onze keuken in Winschoten wordt een deel van de aardappelen gestoomd. Onze koks in Enschede maken er vervolgens verschillende gerechten van. Van aardappelpuree tot de heerlijke stamppotten in verschillende afleidingen.