NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Eieren met een verhaal

Een heerlijk gekookt eitje ’s ochtends of een gevulde omelet als lunch. Een ei hoort erbij, op welke manier dan ook. Maar waar komen de eieren van Huuskes nu eigenlijk vandaan?

 
De kracht van lokaal samenwerken

 

We zijn op bezoek bij Henk en Gerrit Wessels, de trotse eigenaren van Reggedal Eieren, een innovatieve en vooruitstrevende pluimveehouderij uit Enter, gespecialiseerd in de productie en verkoop van (graan)scharreleieren en vrije uitloop eieren. Gemiddeld levert Reggedal Eieren zo’n 800.000 eieren per week aan klanten, waarvan 80.000 à 90.000 eieren twee keer in de week bij Huuskes wordt geleverd. En dat al zo’n 25 jaar!

 

Als de kippen 17 weken oud zijn komen ze vanaf het opfokbedrijf in de stallen van de pluimveehouderij. Na ongeveer twee weken zijn de leghennen gewend aan hun nieuwe stal en beginnen ze eieren te leggen. Eerst zijn dit kleine eitjes, maar naarmate ze ouder worden leggen ze steeds grotere eieren.

Elke dag vers

Om zo vers mogelijke eieren te garanderen worden deze bij Reggedal Eieren op de dag van leggen direct gesorteerd, verpakt en getransporteerd naar klanten. Doordat Reggedal Eieren de hele productieketen in eigen hand heeft, kan men een constant hoge kwaliteit leveren. “We verspillen geen tijd bij bijvoorbeeld aanvoer, sorteren of distributie, waardoor onze eieren een 5 dagen langere THT-datum hebben dan bijvoorbeeld eieren afkomstig van een traditioneel pakstation”, vertelt Gerrit Wessels. 

“Doordat we alles zelf doen zijn we ook erg flexibel betreft de levering. ”
Henk Wessels, mede-eigenaar van Wessels Eieren.
Paragraph image

Duurzaam en vrij scharrelen

Pluimveehouderij Reggedal Eieren heeft plaats voor circa 145.000 legkippen, verdeeld over twee locaties: de scharrelboerderij in Enter en de luxe scharrelstal in Mariënberg. Beide schuren zijn voorzien van een volièresysteem met strategische positionering van legnesten en zitstokken. De kippen leggen hun scharreleieren in eigen nesten. Ze kunnen de hele dag vrij scharrelen en zoeken naar het rondgestrooide voedsel. De schuren hebben een constant klimaat om het leven van de legkippen zo prettig mogelijk te maken.